chinacompetence.se
Sven Calander
din kinakonsult: kultur, språk, management

mandarin

Kinesiska för yrkesverksamma

Jag vänder mig i första hand till yrkesverksamma, gärna mitt i karriären, och erbjuder grupp-, privat- och distansundervisning. De flesta på mina utbildningar är ingenjörer, tekniker, chefer, managers, expats samt medföljande.

Grundkurs i mandarin

Språk, kultur, teknik och ledarskap; när du jobbar med Kina hänger detta ihop. Teknik och ledarskap har du säkert koll på, men språket och kulturen är lika viktiga för ett gott resultat. Jag erbjuder en genomarbetad kurs i språket med inslag av kultur, som medför att du jobbar effektivare i ditt samarbete med Kina, och kan undvika dyra missförstånd.

Specialdesignat kursinnehåll

Kursen är speciellt anpassad för tekniker, ingenjörer och managers som jobbar med Kina, eller som planerar att flytta dit under längre eller kortare tid. Kursen är uppdelad i moduler, där första modulen lär ut grundläggande uttryck för social kompetens, och borde vara obligatorisk för alla som jobbar med Kina, de följande modulerna handlar om att jobba och umgås med kolleger och andra aktörer.

Läxor med app

För att lära sig effektivare behöver du även studera mellan lektionerna. Jag har förenklat detta genom att lägga lektionens glosor, uttryck och meningar i en app. Du kan när du har tid starta appen på din smartphone, tablet eller laptop och träna.

Erfaren lärare och kinakännare

Jag har mer än 30 års erfarenheter av verksamhet med Kina, som ingenjör och på ledande positioner i företag och organisationer, som kinakonsult, och är nu även lärare och examinator i en grundkurs i mandarin på Chalmers Tekniska Högskola.

Gruppundervisning: Vi följer grundkursen i mandarin där varje lektion är ca 2 timmar. Du får lära dig användbara uttryck och fraser, språkets uppbyggnad samt verktygen att analysera tecken. Kursen bygger på vokabulären i HSK1 (汉语水平考试), första steget i en standard för kinesiska för utlänningar. I undervisningen väver jag också in kulturell förståelse.

Privatundervisning: Vi följer antingen grundkursen i mandarin eller designar kursen tillsammans efter dina önskemål. Kanske har du bråttom att lära dig ”överlevnadskinesiska” pga en snar flytt till Kina, eller har du specifika önskemål om ett vokabulär som passar just din verksamhet.

Distansundervisning: Förutom traditionell grupp och privatundervisning erbjuder jag privatundervisning via Skype. För att distansundervisning skall fungera krävs en bra internetuppkoppling med Skype. Var medveten om att en del företag har begränsningar vad gäller uppkoppling med Skype.

I mötet med kineser innebär kunskap i kinesiska språket ofta att du får en betydligt bättre och djupare social relation, samt att du får respekt. Kineser förväntar sig inte att en västerlänning lär sig att använda språket flytande, men uppskattar att man visar intresse för den kinesiska kulturen och språket.

 

Pris

Kursen, som lär ut kinesiska från svenska, är uppdelad i tre moduler och innefattar en introduktion samt 16 lektioner. Då inlärningstakten är individuell kan jag inte ange ett pris för hela eller delar av kursen.

Kontakta mig gärna för mer information och prisuppgifter.

PDF dokument : se PDF dokument med information om grundkursen

Video-klipp : kort presentation av undervisning i mandarin (även på Youtube)

BOK View Sven Calander's profile on LinkedIn CV EngFlag1
简历
SvFlag
© Sven Calander, 2019, utvecklat